In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit delegatia oficiala a International Finance Corporation (IFC). Aceasta a fost constituita din trei persoane: domnul Arto Nuorkivi (IFC Finlanda), domnul Alexander Sharabaroff (IFC Washington) si doamna Olena Anfimova (IFC Istanbul), cei care au intocmit raportul de consultanta livrat la inceputul anului in curs municipalitatii botosanene.

Invitatii au fost intampinati de catre primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, in sala de sedinte a Consiliului Local Botosani.

Principalul scop al intalnirii a constat in evidentierea recomandarilor si concluziilor cuprinse in raportul de consultanta IFC. Aspectele supuse dezbaterii au vizat imbunatatirea activitatii de profil a operatorului municipal de agent termic, extinderea infrastructurii specifice, cat si atragerea unui numar suplimentar de consumatori prin racordarea lor la sistemul centralizat.

In atentie au fost aduse analize si studii comparative cu alte orase din tara si strainatate.

“Nu este prima data cand Botosani exceleaza, de data aceasta la capitolul tehnologic. Reprezentantii IFC au apreciat in mod deosebit eforturile si nivelul tehnic avansat de care Modern Calor beneficiaza si implicit utilizatorii finali ai acestuia, cetatenii orasului nostru. Suntem dati drept exemplu de buna practica atat in tara, cat si in afara, municipalitati precum Craiova sau Suceava inspirandu-se din solutiile adoptate de catre noi in plan local. Putem afirma fara niciun fel de exagerare ca la ora actuala avem cel mai bun sistem de termoficare din tara. Pe termen lung, este foarte important ca populatia sa inteleaga avantajele nete ale racordarii la Modern Calor, pretul scazut, siguranta si confortul fiind doar cateva dintre acestea”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Dupa intalnirea protocolara de la sediul Primariei unde au fost trecute in revista aspectele tehnice si de marketing, delegatia IFC s-a deplasat la sediul Modern Calor unde s-a continuat cu aprofundarea aspectelor tehnice impreuna cu staff-ul operatorului municipal de agent termic.

Proiect de aproape 150 de milioane de le…

in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conf...

Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita…

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit...

Vizita ministrului Mediului, Rovana Plum…

 10 octombrie 2013,  Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Boto...

Aparitii presa

Vizita reprezentantilor IFC (Banca Mondiala) la Botosani 6 oct 2014: Botosanenii racordati la sis...

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro