in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conferinta de inchidere oficiala a proiectului "Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi a creşterii eficientei energetice", in valoare de 149.307.714 lei. 

Chiar daca lucrarile au fost incheiate de mult, proiectul care a schimbat complet sistemul de termoficare din municipiul Botosani a fost inchis abia marti, data limita fiind 31 decembrie 2015. 

La conferinta au participat primarul Ovidiu Portariuc, fosta si actuala conducere de la Modern Calor, dar si reprezentantii firmelor care au efectuat lucrarile. Edilul a tinut sa-i multumeasca fostului primar pentru realizarea acestui proiect. "Era un proiect vital pentru cetatenii municipiului Botosani, pornit cu mult timp in urma si iata ca ne bucuram de aceasta zi si de efectele pozitive ale acestui proiect. Un proiect inceput in 2011, un proiect dificil, care ne-a adus numeroase provocari pe parcursul derularii acestuia. Vreau sa multumesc celor care

Read more: Proiect de aproape 150 de milioane de lei, inchis oficial

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit delegatia oficiala a International Finance Corporation (IFC). Aceasta a fost constituita din trei persoane: domnul Arto Nuorkivi (IFC Finlanda), domnul Alexander Sharabaroff (IFC Washington) si doamna Olena Anfimova (IFC Istanbul), cei care au intocmit raportul de consultanta livrat la inceputul anului in curs municipalitatii botosanene.

Invitatii au fost intampinati de catre primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, in sala de sedinte a Consiliului Local Botosani.

Principalul scop al intalnirii a constat in evidentierea recomandarilor si concluziilor cuprinse in raportul de consultanta IFC. Aspectele supuse dezbaterii au vizat imbunatatirea activitatii de profil a operatorului municipal de agent termic, extinderea infrastructurii specifice, cat si atragerea unui numar suplimentar de consumatori prin racordarea lor la sistemul centralizat.

Read more: Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita la Botosani

 10 octombrie 2013, 


Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Botoșani.

“Un model pentru toată România, un stadiu de finalizare de aproape 98%. Deja se generază căldură pentru botoșăneni, pentru municipiu. Sunt respectate toate standardele de mediu în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și mă bucur că am putut finanța să putem finaliza acest proiect. Numai în ultimul an de zile s-au alocat 80 de milioane de lei și vreau să felicit Primăria că a găsit soluțiile pentru cofinanțare. Cetățenii vor beneficia de o reducere a facturii cu 10% din prețul gigacaloriei plătit până acum", a spus Rovana Plumb.


Primarul Ovidiu Portariuc i-a mulțumit ministrului mediului pentru sprijinul acordat în ultimul an în realizarea acestui proiect. 

Conferinta de prezentare a proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Botoşani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.

Read more: 11 nov 2011

Proiect de aproape 150 de milioane de le…

in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conf...

Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita…

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit...

Vizita ministrului Mediului, Rovana Plum…

 10 octombrie 2013,  Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Boto...

Aparitii presa

Vizita reprezentantilor IFC (Banca Mondiala) la Botosani 6 oct 2014: Botosanenii racordati la sis...

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro